Om oss

Denne siden omhandler bryggerlauget Svarstad Ølbryggerlaug, SØL for short. Her vil vi publisere litt info om bryggingen, bilder og video.

Arduino temperaturlogger - del 2

Dette er fortsettelsen av Arduino temperaturlogger - del 1. Da var det tid for å plassere temperaturloggeren i en passende boks. Jeg valgte å bruke en koblingsboks fra Clas Ohlson til kr 59,-. I tillegg har jeg byttet ut den klare LED'en med en gul, og lagt til en grønn (samt litt kode for denne). Den grønne lampen lyser når DHCP-konfigurasjonen er OK. Slik kan jeg koble til temperaturloggeren og se at alt er i orden med nettverket uten å måtte hente opp Serial Monitor i Arduino IDE. Bortsett fra koblingsboks og en ekstra LED (eller to), har jeg benyttet følgende:


  • Papp
  • Komponentbeskyttelsemateriale som lå rundt Arduinoen da jeg fikk denne tilsendt
  • Elektrikertape
  • Papirkniv
  • Leatherman
  • Avbiter
  • Drill
  • Blyant
  • Målebånd
Det første steget var å finne ut av hvordan Arduinoen skulle plasseres i koblingsboksen. I første rekke skulle jeg ha tre innganger; USB, RJ-45 og 3.5 mm audio. Det var ingen måte å få dette optimalt på med denne boksen, men valgte siden der det er lagt opp for to relativt store, sirkulære åpninger. 

Boks, lokk og skruer

Denne siden passet "minst dårlig" :)

Boksen er utstyrt med festemuligheter for kretskort, men Arduinoen passet heller dårlig da den er for liten. Jeg endte med å bygge opp rundt skruefestene i bunnen av boksen. Brukte papp som jeg kledde med elektrikertape:


I stedet for å feste selve Arduinokortet bestemte jeg meg for å bygge det inn. Hovedpoenget var uansett å forhindre at kortet blir trykket inn i boksen når man kobler til USB og Ethernet. Bygget opp på siden med papp kledd med elektrikertape:


På motsatt side, og i bakkant av kortet brukte jeg emballasje som fulgte med Arduinoen, og kledde denne med elektrikertape:






Med kortet festet var det "kun" utskjæring igjen. Det ble vel ikke heeeeelt pent, men det funker i hvert fall (og akkurat nok til mitt bruk):





Ble til å dytte en liten pappbit helt bakerst for å få det mest mulig tight. 3.5mm-inngangen er jeg dog ikke helt fornøyd med, da jeg ikke fant noen god måte å feste denne på. Den blir dermed lett trykket inn når man skal koble noe til. Jeg lar en splitter være tilkoblet denne, slik at jeg unngår å måtte åpne boksen hver gang man skal koble noe til. Helt klart et forbedringspotensiale.

Ferdig produkt samt en videosnutt av boksen "in action":




Tredje og siste del tar for seg presentasjon av dataene (per web).

Les del 1 HER
Les del 3 HER

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar